"fransk finess": en ny metod för ansikts-föryngring

Av Dr. Cécile Winter

VT: Hur väljer du vilken typ av hyaluronsyra att använda för olika tillfällen?

Jag gör inte mitt beslut baserat på typen av hyaluronsyra, utan snarare dess kvalitet. Vad som är underförstått i patient/läkare relationer är säkerheten. Patienter som kommer för att se mig av kosmetiska skäl inte är sjuka, så det är viktigt att de inte lider av komplikationer efteråt. Därför arbetar jag bara med globalt erkända laboratorier vars säkerhet inte går att misstycka. De för sina produkter genom ett flertal kliniska studier och miljontals utförda behandlingar.

franskfiness

STYLAGE® serien, till exempel, är ett mycket säkert område, som erbjuder flera olika kategorier av hyaluronsyra. Serien har hyaluronsyror som verkar på hudens kvalitet, såsom STYLAGE® Hydro och STYLAGE® Hydromax. Eller produkter från det klassiska sortimentet, såsom STYLAGE®S, M, och L, som är mycket mångsidigt och gör det möjligt för oss att behandla fina linjer genom att injicera subdermalt, och har möjlighet att uppnå en god, lyftande effekt med stöd för dermis.

 

Dessa är mycket goda hyaluronsyror för behandling av t ex nasolabiala veck. Men för behandling av mörka ringar under ögonen så skulle jag rekommendera STYLAGE® S, som är en populär hyaluronsyra för just detta område. Just eftersom det inte är mycket absorberande och skapar ett litet lyft så har den haft mycket goda resultat på marknaden. Anledningen är att det är precis vad vi behöver under ögonen: att lyfta tear-through marginellt utan att produkten blir synlig genom huden. Därmed kan vi undvika Tyndall-effekten och problemet med malar påsar.

 

När vi vill behandla volymen av kindbenet, från en anatomisk synvinkel måste vi lära oss att skilja mellan de två olika kindbenen: en är tillverkad av ben och hjälper till att skapa ansiktsstrukturen; den andra är mobil, som ligger ovanpå den förra och är av fett. När vi blir äldre så förtvinar ben från kindbenet och fettet ovanpå glider nedåt.

 

För att återställa volym skulle jag välja STYLAGE® XL. Denna hyaluronsyra har en mycket lyftande effekt men är formbar nog att det kan spridas ordentligt över det ytliga och formbara fettet. Detta innebär att när patienten ler, så kommer inte den fula ”pingisboll” effekten fram, som kan skapas om man använder en hyaluronsyra som är för tjock. Sedan, som ett stöd intill benet, återigen med hjälp av en kanyl för mer säkerhet, kan vi använda STYLAGE® XXL, som är mycket mer trögflytande och kan skapa riktigt bra volymer.

VT: Vilka är dina gyllene regler för att uppnå ett resultat som ser så naturligt ut som möjligt?

CW: Jag är en kirurg, men jag är bara kirurg eftersom jag också är läkare, så jag har alltid fått lära mig att ställa en diagnos och följa den under behandlingar. Det är samma för estetik. Det är min gyllene regel.

 

När vi tar emot en patient, måste vi först analysera deras problem. Finns det en brist på volym? Finns det muskeldragningar? Finns det slapp hud? Efter att ha gjort diagnosen, kan vi behandla varje enskilt område med hjälp av lämpliga tillbehör. Har patienten muskeldragningar, använder vi botulinumtoxin. Upplever de förlust av ansiktets volym i vissa områden kan vi behandla dessa, antingen med hyaluronsyra eller genom lipofilling. En helt individanpassad strategi är vad folk letar efter nuförtiden. Vi kallar det ”fransk Finess”: det innebär att behålla det naturliga, och för att behålla saker på ett naturligt sätt som ansluter sig till din diagnos.

fransk finess före efter

Doktor Cécile Winter

En kirurg som specialiserar i ansikts- och halskirurgi. Dr. Cécile Winter delar sin tid mellan kosmetisk och reparativ kirurgi i ansiktet, och estetisk medicin för ansiktet och anatomi. Hennes passion för anatomin har gett henne en roll som expert-konsult för universitetskurser och på internationella kongresser.

 

Tillsammans med Dr. Kestemont använder Dr. Winter synergin mellan anatomi, injektioner och kirurgi för att ständigt förbättra hur hon behandlar ansiktet, och samtidigt att patientens säkerhet är hennes högsta prioritet.